Lovaink és oktatóink szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt, aki szeretne belekapcsolódni a lovasok életébe. Ha még soha nem ültél lovon, akkor itt az ideje kipróbálni. Ha már eddig is lovagoltál, nálunk megtalálod azt a családias hangulatot, baráti társaságot, ahol érdemes folytatni. Minden korosztály számára a megfelelő lovat és oktatási módszert biztosítjuk.

2 éves kortól ajánlunk előkészítő foglalkozásokat pónilovakon: póniséták erdőn-mezőn át, természetismereti kirándulások póniháton, mozgásfejlesztő lovastorna speciális felszereléssel, logikai és kézügyességet fejlesztő lovas játékok.
6 éves kortól és felnőtteknek egyaránt biztosítunk futószáras oktatást, osztály és tereplovaglást magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező oktatókkal, terepvezetőkkel. Versenyálmok valóra váltása egyesületi tagsággal, felkészítéssel, lóbérlési lehetőséggel, vagy akár saját lóval eredményes edzők segítségével.

Amire büszkék vagyunk:

  • Azon kevés helyek egyike vagyunk ahol az oktatók/edzők egytől-egyig szakképzettséggel és nagy rutinnal rendelkeznek!
  • Klasszikus, régóta jól bevált módszerek szerint képezzük a lovasokat, hogy mindenki stabil tudást szerezzen és legyen befolyása a lóra!
  • Iskolalovaink nagy része  versenyzésre is alkalmas, jól képzett és a folyamatos fejlesztés/szinten tartás miatt rendszeresen átlovagoljuk őket!
  • Sok (15-20) iskola lóval rendelkezünk, hogy mindenki tudásának, testméretének és képzettségének megfelelő lovakon fejlődhessen!
  • Nálunk első a biztonság
  • Ahhoz hogy mindig jó legyen a hangulat, évente több alkalommal szervezünk ingyenes családi programokat így minden lovas ismeri egymást és barátok közé jön lovagolni.

 

Szolgáltatásaink:

– gyermeklovagoltatás, 5-6 éves korig póni séta, lovas torna játékos fejlesztõ foglalkozás
– kezdõk oktatása futószáron (25/55 perc), nyergelés, lóápolás megtanítása
– haladók oktatása 2-4 fõs osztályban (55 perc)
– egyéni edzések
– tereplovaglás
– voltizsálás (lovas torna) 5-6 fõ részére
– lovas kocsikázás, télen lovas szánozás
– bértartás
– egyesületi tagjainknak ingyenes elméleti oktatás

Bejelentkezéshez kattints ide és válassz futószáras óratipust a regisztráció után a naptárban!

Az első lóra ülés

Az első lóra ülés 6 éves kortól egy 55 perces foglalkozás keretében zajlik. Az új lovasoknak megtanítjuk a ló körüli teendőket és alapvető tudnivalókat: hogyan kell a lovat kivezetni a karámból, megmutatjuk milyen feladatok várják az ifjú lovasokat lóra ülés előtt. Első alkalommal közösen kivezetjük a lovat a karámból, leápoljuk és felszerszámozzuk. Ez 20-25 percet vesz igénybe, mely során a lovas megtanulja saját magának előkészíteni a lovát. A következő 25-30 perc a lovaglásról szól, részletesen elmagyarázunk mindent a lóra “felmászás” nehézségeitől kezdve.
Az első alkalommal a lovasnak megmutatjuk, milyen érzés egy sétáló lovon ülni, hogyan kell helyesen elhelyezkedni a nyeregben (klasszikusan: váll, csípő, sarok egy vonalban) és belekóstolhat a könnyű ügetésbe.
Lovaglás végeztével közösen szereljük le lovat, helyezzük el megfelelően a szerszámokat a  nyergesben, illetve együtt vezetjük vissza a lovunkat a karámba vagy a legelőre.

Az első lóra üléshez szükséges ruházat amennyiben lovas ruha még nem áll rendelkezésre:

A legfontosabb a nadrág és a cipő. Legjobb ha lovaglócipő híján kis sarokkal rendelkező bakancsot vagy csizmát választunk melynek az orra nem túl széles. A térdzokni a legcélszerűbb de ha az nincs akkor válasszuk a lehető legmagasabb szárú zoknit.

Nadrágból egy puha testhez álló melegítő vagy “cicanadrág” a legmegfelelőbb.

Felső ruházat lényeg hogy ne nagyon lötyögjön és susogjon, ezen kívül mindegy a típusa.

Amennyiben rendelkezünk biciklis sisakkal azt hozzuk magunkkal! A lovas iskolában biciklis sisak vagy kobak viselése mind gyereknek mind felnőttnek KÖTELEZŐ! Gerincvédő használata erősen ajánlott legfőképpen ugráshoz és tereplovagláshoz!

Kérdésed van? Írj üzenetet!