Számunkra a legfontosabb

Élményalapú lovasoktatás

A Szilaj Lovas Park a környéken az egyetlen fedett lovaspályával rendelkező lovasoktatás főprofilú lovarda. Célunk, hogy a hozzánk érkező gyerekek és felnőttek megszeressék a lovaglást és hosszú távon beépüljön a mindennapjaikba, mint szabadidős tevékenység. Felismertük, hogy a jelenlegi generáció egy teljesen más módszertanú oktatást igényel, így folyamatosan fejlesztjük egyedi élményalapú oktatási módszertanunkat! Ennek eredményeként, egy játékos alapozó időszakkal kezdünk, ahol az elsődleges szempont a lovakhoz való kötődés kialakítása, rengeteg játékkal és fejlesztő eszközzel. Ennek eredményeként egy 10-12 éves gyerek, már annyira elszánt és motivált, hogy komolyabb kihívásokat is teljesíteni tudjon, és képes legyen egy 4-600 kg-os állatra befolyást gyakorolni.

Ha még soha nem ültél lovon, akkor itt az ideje kipróbálni. Ha már eddig is lovagoltál, nálunk megtalálod azt a családias hangulatot, baráti társaságot, ahol érdemes folytatni. Minden korosztály számára a megfelelő lovat és oktatási módszert biztosítjuk.

2 éves kortól ajánlunk előkészítő foglalkozásokat pónilovakon: póniséták erdőn-mezőn át, természetismereti kirándulások póniháton, mozgásfejlesztő lovastorna speciális felszereléssel, logikai és kézügyességet fejlesztő lovas játékok.
6 éves kortól és felnőtteknek egyaránt biztosítunk futószáras oktatást, osztály és tereplovaglást magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező oktatókkal, terepvezetőkkel. Versenyálmok valóra váltása egyesületi tagsággal, felkészítéssel, lóbérlési lehetőséggel, vagy akár saját lóval eredményes edzők segítségével.

Szabadidő lovaglás

Ha a célod, hogy jól érezd magad a friss levegőn, és legyen egy jó hobbid

Futószár

A kezdő lovasok oktatását minden esetben futószáron kezdjük. Ez annyit jelent, hogy egy kb. 8 méter hosszú “kötélen” (ezt hívjuk futószárnak) megy körbe a ló az oktató körül, és az oktató különböző játékos feladatokat ad a lovasnak, aki így elsajátítja a biztonságos és helyes ülést a lovon. Ezen felül irányítási gyakorlatokat is végzünk rengeteg eszköz segítségével.

Ovilovi

A legkisebbek órája! Az óvodás korosztály lovasai két fővel vehetnek részt ezen az órán, ahol a cél a mozgáskoordináció és a testkép fejlesztése – csupa izgalmas játékkal, eszközökkel. Mindezt futószáron, a lehető legbiztonságosabban, hogy élmény legyen a tanulás!

Kezdő osztály 25 perc

Bevezető óratípus 7 év alattiaknak ill. azoknak akik frissen lekerültek futószárról, itt stabilizáljuk a futószáron megszerzett tudást kis 4 fős csoportokban. Fókuszálunk a ló stabil irányításának elsajátítására játékos feladatokkal.
Kezdő osztályba kerülés feltétele: ütemes könnyű- és tanügetés ügetés kapaszkodás nélkül, a ló irányítása lépésben és ügetésben 

Kezdő osztály 50 perc

Ezen az órán van lehetőség a vágta elsajátítására ill, egyre nagyobb kíhívások elé állítjuk a lovast, amit köszönhetően élmény alapú oktatási módszertanunknak játékos formában és könnyedén elsajátítanak.
50 perces kezdő osztályba kerülés feltétele: 7 év feletti életkor, megelelő kondíció elérése, a ló stabil irányítása lépésben és ügetésben.  

Szakkör

Ezen az óratípuson megismerkedhettek mindennel, ami a lovakkal kapcsolatos, megtanulhatjátok ki- és bevezetni őket a karámból, leápolni és felnyergelni őket, hogy mi a jó nekik és mi az, ami rossz. A foglalkozás folyamán elsajátítjátok a lovakkal való bánás csínját-bínját, megtanuljátok miként is kell rájuk felszállni, helyesen üli a hátukon egy kis futószáras móka keretében. Az óra célja, hogy a lelkes kis lovasok elsajátítsák a szükséges alapokat ahhoz, hogy futószáras órán tudjanak részt venni, megtanulják, hogy miként kell helyesen a lóval bánni.

Lovas sport

Ha a lovaglással komolyabban szeretnél foglalkozni, vagy versenyambícióid vannak

Haladó osztály

Ezt az óratípust azoknak ajánljuk, akik komolyabban szeretnének foglalkozni a lovas sporttal, esetleg verseny ambíciójuk is van. Ezen a szinten már a sporthoz tartozó kifejezéssekkel is fogsz találkozni úgy mint patanyom figurák, alap idomító feladatok (pl.: combra való engedés) vagy a kiképzési skála. Fő fókusz azon van, hogy hogyan lovagold a lovadat, ezért alapfeltétel a független ülés.

Díjlovas edzés

Komolyabb idomító feladatokat is elsajátíthattok ezen az órán, ill. felkészülhettek versenyekre.

Ugró edzés

Kisebb ugrásokkal alkalmanként már kezdő és haladó osztályban is megismerkedhettek, de ugró edzés keretében már kombináljuk az ugrásokat és az óra egy részét kizárólag ennek szenteljük.

Egyéni edzés

Saját lóval rendelkezőknek és versenyzőknek alkalmas óratípus, amikor az a cél, hogy a ló-lovas páros maximálisan összecsiszolódjon.

Tereplovaglás

Ha már haladó osztályos tudásszinttel rendelkezel, akkor bátran jelentkezhetsz tereplovaglásaink egyikére, ahol igazi élményben lesz részed hegyen-völgyön át.

Kapcsolat

Küldj üzenetet!

4 + 14 =

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amennyiben szeretnél értesülni híreinkről, lovas programjainkról, kérjük, add meg kedvenc e-mail címed!