Szeretnéd összemérni a tudásod másokkal?

Egyesületi tagjainknak lehetőséget biztosítunk a Póni Klub vagy a a Szabadidő lovasok versenyeinek keretén belül.

A részvétel feltétele:

A 2021-es évtől a lovas éves licencdíját az az évi első versenyig kell a szakág felé rendezni. A díj 2021-ben 5000 forint.

A versenyen a minden start (avagy minden nevezés, pl. Futószár 2-es versenyszámban neveztél Foltival és Pötyivel is az két start!) után 3500 forintos startdíjat is kell fizetni, ezt szintén a versenyirodában tudjátok rendezni.

A szabadidős versenyeken is vannak díjlovas versenyek, melyek programjait szintén meg kell előre tanulni! Mindig az oktatóval egyeztetve döntitek el, hogy milyen lóval és milyen számban indulsz

Ezekre a versenyekre azt várjuk:

 • akik 7-25 év közötti,
 • az éves licencdíjat befizeti,
 • sportorvosi engedéllyel rendelkezik,
 • regisztrál az ügyfélkapun keresztül,
 • az oktatója ajánlja a Póni Klubban való versenyzés lehetőségét.

Hogyan?

1.   A lovasok adatainak regisztrációja
Ügyfélkapus regisztrációt követően az Ügyintézés fül, Adminisztráció/Lovas – Új lovas menüpont alatt lehet az új lovasok adatait rögzíteni. A piros csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező, ezek hiányában nem lehet az adatokat menteni!
Az alapadatok mentése után a dokumentumok menüponthoz kell felcsatolni a belépési és szülői nyilatkozatokat.
Ebben a menüpontban lehet megjelölni a lovas edzőjét, ami szükséges lesz a nevezéshez. ( Új edző hozzáadása)

2.   Tagdíjbefizetés, licenc aktiválása
Az éves tagdíj befizetését is az ügyfélkapun keresztül kell kezdeményezni, az Ügyintézés fül, Igénylés menüpont alatt. Az 5000 Ft-os éves tagdíjat a Póni Klub bankszámlájára (OTP Bank 11737076-20053608 ) kell utalni. Közleményben az igénylés során kapott rendelés számot kérjük feltüntetni. A lovas licence a tagdíj bankszámlára történő beérkezése utáni munkanapon válik aktívvá, versenyre ez után lehet nevezni. Ha gyorsabb ügyintézést szeretnél, akkor a banki befizetés bizonylatát is elfaxolhatod vagy elküldheted e-mailben.

3. A díjlovas programok

Ha díjlovas versenyszámban szeretnél indulni, akkor bizony meg kell tanulnod fejből a megfelelő koreográfiát. Hogy pontosan melyik versenyszámban fogsz indulni, azt az oktatóddal egyezteted majd, és ezek után meg is kell tanulnod azt!

A díjlovas, futószáras és vezetőszáras programok mindkét versenyrendszer esetében a Póni Klub programjai!
Ezeket itt találod meg: PROGRAMOK

És így néz ki egy díjlovas négyszög:

kisnegyszog 250

A helyes versenyruházat
Ha versenyezni szeretnél, annak bizony meg kell adni a módját! Íme egy kis segítség ehhez:

 • Kobak – hárompontos biztonsági kobak használata mindenki számára kötelező.
 • Nadrág – sötét nadrág a regionális versenyeken megengedett. Országos versenyen fehér nadrág kötelező. Egyszínű fekete, vagy barna lábszárvédő lovaglócipővel használható. Rojtos lábszárvédő nem használható.
 • Zakó – regionális versenyeken nem kötelező. Az országos bajnokságon a díjlovagló és díjugrató számokban a feladat lovaglása során zakót kötelező viselni. A futószáras számokban testhez simuló mellényt lehet viselni. Megengedett a tweed, kék vagy fekete zakó, világos inggallérral, vagy nyakkendővel. A bemelegítéskor a zakó viselése nem kötelező, amennyiben a lovas hosszú vagy rövid ujjú és nyaknál zárt inget visel.
 • Nyakkendő vagy gallér viselete az inghez szükséges.
 • Kesztyű – minden versenyző számára kötelező. Lehetőleg fehér.
 • Lábbeli – Kizárólag szabályos, vékony talpú, könnyű, megfelelő sarokkal rendelkező lovagló cipő lábszárvédővel, vagy lovagló csizma viselhető.
 • Ruházat – A versenyzők a rendezvény helyszínén a rendezvény teljes időtartama alatt kötelesek tiszta ruhában megjelenni, ami nem kötelezően a verseny öltözék. A díjátadáson – eredményhirdetésen akár lóval, akár ló nélkül történik, a lovasoknak a teljes verseny öltözéket viselniük kell.
 • Felelősség – a versenyzők felelőssége, hogy öltözékük és a lovuk felszerelése a szabályzatnak megfeleljen. Hiányosság kizárást vonhat maga után. Csillogó kiegészítő kellékek nem kívánatosak.
Kérdésed van? Írj üzenetet!