Tedd próbára magad!

Versenyzés
Szabadidős

Versenyek

A részvétel feltétele:

A 2021-es évtől a lovas éves licencdíját az az évi első versenyig kell a szakág felé rendezni. A díj 2021-ben 5000 forint.

A versenyen a minden start (avagy minden nevezés, pl. Futószár 2-es versenyszámban neveztél Foltival és Pötyivel is az két start!) után 3500 forintos startdíjat is kell fizetni, ezt szintén a versenyirodában tudjátok rendezni.

A szabadidős versenyeken is vannak díjlovas versenyek, melyek programjait szintén meg kell előre tanulni! Mindig az oktatóval egyeztetve döntitek el, hogy milyen lóval és milyen számban indulsz

Póni Klub

Versenyek

A díjlovas, futószáras és vezetőszáras programok mindkét versenyrendszer esetében a Póni Klub programjai!
Ezeket itt találod meg: PROGRAMOK

És így néz ki egy díjlovas négyszög:

A helyes versenyruházat

Ha versenyezni szeretnél, annak bizony meg kell adni a módját! Íme egy kis segítség ehhez:

  • Kobak – hárompontos biztonsági kobak használata mindenki számára kötelező.
  • Nadrág – sötét nadrág a regionális versenyeken megengedett. Országos versenyen fehér nadrág kötelező. Egyszínű fekete, vagy barna lábszárvédő lovaglócipővel használható. Rojtos lábszárvédő nem használható.
  • Zakó – regionális versenyeken nem kötelező. Az országos bajnokságon a díjlovagló és díjugrató számokban a feladat lovaglása során zakót kötelező viselni. A futószáras számokban testhez simuló mellényt lehet viselni. Megengedett a tweed, kék vagy fekete zakó, világos inggallérral, vagy nyakkendővel. A bemelegítéskor a zakó viselése nem kötelező, amennyiben a lovas hosszú vagy rövid ujjú és nyaknál zárt inget visel.
  • Nyakkendő vagy gallér viselete az inghez szükséges.
  • Kesztyű – minden versenyző számára kötelező. Lehetőleg fehér.
  • Lábbeli – Kizárólag szabályos, vékony talpú, könnyű, megfelelő sarokkal rendelkező lovagló cipő lábszárvédővel, vagy lovagló csizma viselhető.
  • Ruházat – A versenyzők a rendezvény helyszínén a rendezvény teljes időtartama alatt kötelesek tiszta ruhában megjelenni, ami nem kötelezően a verseny öltözék. A díjátadáson – eredményhirdetésen akár lóval, akár ló nélkül történik, a lovasoknak a teljes verseny öltözéket viselniük kell.
  • Felelősség – a versenyzők felelőssége, hogy öltözékük és a lovuk felszerelése a szabályzatnak megfeleljen. Hiányosság kizárást vonhat maga után. Csillogó kiegészítő kellékek nem kívánatosak.
Kapcsolat

Küldj üzenetet!

15 + 13 =

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Amennyiben szeretnél értesülni híreinkről, lovas programjainkról, kérjük, add meg kedvenc e-mail címed!